Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

1 маруля
1 глава червен лук, нарязана на ситно
3 домата, нарязани на четвъртини
1 краставица на колелца
100 г маслини без костилки
5 репички, нарязани на тънко
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка мента
1-2 стръка босилек, пресен
1 арабска питка, готова
100 мл зехтин
50 мл балсамов оцет
2 щипки сол
100 мл горчица
1 щипка черен пипер
1 кофичка кисело мляко
сокът от един лимон
 
Приготвяне:
 
Измийте и нарежете зеленчуците на ситно и тънко. Маслините без костилки също се нарязват на колелца за салатата. Пресните билки (без босилека) се наситняват и се прибавят към зеленчуците. Всичко се слага в голяма купа за салата. Арабската питка също се нарязва на едри късове. По желание можете да я запечете леко във фурната.
 
За да направите дресинга за салатата в отделна купа смесете зехтина, горчицата, оцета, солта и черния пипер. Разбъркайте добре всичко и излейте върху зеленчуците. Върху всичко това се разпръсва и нарязаната питка. Сервирайте салатата поръсена с нарязан на едро босилек и пресния сок от лимон. 
 
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Гордън Рамзи

преди 7 години

Василев, аз салата не ям, карам я на 55 градусова скоросмъртница с ледена вода и една цигара "Ротманс" ! Ти , ти си специалист по оценките на салатите !

6

Василев

преди 7 години

До Гордън Рамзи проблема е че явно и ти го знаеш от опит

5

Гордън Рамзи

преди 7 години

Василев, хапвал си го , затова го знаеш нали ?

fallback