Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

3 средно големи тиквички
2 яйца
200 г краве сирене
150 г брашно
100 г галета
50 мл олио
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
½ връзка пресен магданоз
 
Приготвяне:
 
Настържете тиквичките като преди това сте ги обелили. Сложете ги в голяма купа и ги поръсете със сол. Тя ще накара водата от тиквичките да се отцеди. След това ги преместете в гевгир и притиснете с ръка, за да отстраните излишната вода.
 
Върнете ги обратно в купата. Към тях чукнете двете яйца. Добавете и галетата, сиренето, магданоза, който сте наситнили предварително (без дръжките). Омесете добре с ръце сместа и оформете кюфтенца (добре е да са с по-плоска форма, за да се изпържат лесно).
 
Всяко от кюфтенцата оваляйте в брашното. Загрейте олиото в тиган на средна температура. Пържете тиквените кюфтенца от двете страни по няколко минути.
 
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

8

преди 7 години

СТРАХОТНИ СА,ОСОБЕНО АКО СЕ ОВАЛЯТ НАКРАЯ В ГАЛЕТА

3

ВЕГАН

преди 7 години

Кюфтенцата може да са само от зеленчуци, на другото се казва топка от разлагаща се плът.

2

Анонимен

преди 7 години

До Месоядена от картофи не се ли правят, според теб ?

fallback