Продукти:
250 г телешка кайма
1 глава лук, ситно нарязана
1 и ¼ чаена лъжичка сол
1 и ½ чаена лъжичка канела
1 и ½ чаена лъжичка бахар
½ чаена лъжичка лют червен пипер
25 г магданоз, ситно нарязан
1 и ½ супени лъжици меласа
1 супена лъжица смрадлика
2 и ¼ супени лъжици тахан
25 г кедрови ядки
1 и ½ супени лъжици лимонов сок
1 готово тесто за пица
Приготвяне:
Ако желаете можете да си направите сами тесто за пица, но можете да използвате и готово. Намазнете добре тавичка за печене, след това я поръсете с брашно. Постелете тестото в нея и леко го запечете на слаба фурна.
Омесете каймата като смесите всички съставки в нея без тахана, кедровите ядки и лимоновия сок. Разбъркайте с ръце в голяма купа. Загрейте фурната до 220 градуса.
Леко запеченото тесто намажете с тахан. Върху него разстелете добре каймата. Поръсете с кедровите ядки и лимоновия сок. Печете за около 30 минути.
Забележка: Можете да оформите тестото на отделни лодки, които да покриете с плънката, както е по традиционната турска рецепта.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 7 годиниРецептата е много добра, обаче е арменска, а не турска.Вероятно е културно наследство от арменците в Турция. Има и други такива рецепти в арменската кухня с кайма и зеленчуци дето се смесват отделно в купа и се изливат върху приготвеното и оформено тесто.
2
Анонимен
преди 7 годиниВчерашнатата рецепта за веганско тесто с яйца и 2 вида сирена, нямаше да учудя, ако турската пица беше със 100% свинска кайма.
1
Анонимен
преди 7 годиниПиде!