Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

250 г телешка кайма
1 глава лук, ситно нарязана
1 и ¼ чаена лъжичка сол
1 и ½ чаена лъжичка канела
1 и ½ чаена лъжичка бахар
½ чаена лъжичка лют червен пипер
25 г магданоз, ситно нарязан
1 и ½ супени лъжици меласа
1 супена лъжица смрадлика
2 и ¼ супени лъжици тахан
25 г кедрови ядки
1 и ½ супени лъжици лимонов сок
1 готово тесто за пица
 
Приготвяне:
 
Ако желаете можете да си направите сами тесто за пица, но можете да използвате и готово. Намазнете добре тавичка за печене, след това я поръсете с брашно. Постелете тестото в нея и леко го запечете на слаба фурна.
 
Омесете каймата като смесите всички съставки в нея без тахана, кедровите ядки и лимоновия сок. Разбъркайте с ръце в голяма купа. Загрейте фурната до 220 градуса.
 
Леко запеченото тесто намажете с тахан. Върху него разстелете добре каймата. Поръсете с кедровите ядки и лимоновия сок. Печете за около 30 минути.
Забележка: Можете да оформите тестото на отделни лодки, които да покриете с плънката, както е по традиционната турска рецепта.
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 7 години

Рецептата е много добра, обаче е арменска, а не турска.Вероятно е културно наследство от арменците в Турция. Има и други такива рецепти в арменската кухня с кайма и зеленчуци дето се смесват отделно в купа и се изливат върху приготвеното и оформено тесто.

2

Анонимен

преди 7 години

Вчерашнатата рецепта за веганско тесто с яйца и 2 вида сирена, нямаше да учудя, ако турската пица беше със 100% свинска кайма.

1

Анонимен

преди 7 години

Пиде!

fallback