Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

4 броя телешки пържоли
1 глава лук, нарязана
3-4 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици масло
1 чаша бяло вино
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 литър телешки бульон
брашно за овалване
1 скилидка чесън, счукана
½ връзка пресен магданоз, ситно нарязан
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото и зехтина в тиган на средна температура. В тях запържете ситно нарязания лук за няколко минути и намалете котлона.
 
След това поръсете котлетите с подправките и солта. Оваляйте ги в брашното, докато полепне добре. Сложете и тях в тигана да се запържат по няколко минути от всяка страна. След това изсипете бялото вино.
 
След като виното се изпари малко по малко налейте бульона, предварително разтворен. Задушете месото за около час така на слаб огън. Малко преди да свалите от огъня добавете и ситно нарязаните магданоз и чесън като разбъркате леко, за да се овкуси месото равномерно.
 
 
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 8 години

до 1Обърши си лигите! Не е чудо невиждано да си купиш телешки стек.

1

ТИЯ

преди 8 години

ДЕТО МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ПАПАТ ТЕЛЕШКО,ХИЧ НЕ ЩАТ И ДА ЗНАЯТ КАК СЕ ГОТВИ-НА ТЯХ ИМ ГО ГОТВЯТ.А ТЕЗИ,ДЕТО НЕ МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ,5 ПАРИ НЕ ДАВАТ КАК СЕ ГОТВИ,ЗАЩОТО СИ ПАПАТ ЛЕБЕЦ И КИСЕЛО МЛЕКЦЕ.

fallback