Снимка: pixabay.com
fallback

 Продукти:

1 супена лъжица зехтин
2 супени лъжици доматено пюре
1 морков, нарязан на кубчета
1 глава лук, ситно нарязана
250 г кайма
1 чаша ориз
¾ чаша вода
8 големи чушки
брашно
сол и пипер на вкус
2 чаени лъжици риган
1 чаена лъжица червен пипер
½ чаена лъжица лют червен пипер
200 г гъби
 
Приготвяне:
 
Подгответе чушките. В съда за готвене добавете зехтина, лука, гъбите и морковите. Изберете функция за пържене и задайте време 15 минути. Разбърквайте, докато пържите.
 
След 5 минути добавете месото и солта. След 7 минути добавете доматеното пюре, ориза, водата и подправките. Когато водата изври, отворете капака на уреда и оставете сместа да изстине. След това напълнете чушките. Подредете ги в съда, добавете вода, колкото да покрие до половината. Изберете функция за задушаване и задайте 40 минути за готвене.
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Още по-неопитен

преди 7 години

До НеопитенЕ как... събуждате ги в 8 часа сутринта, измивате ги, изчиствате ги (от семките и дръжките), гримирате ги, сресвате ги... Вместо да слагат снимки от този и онзи сайт да бяха ги сготвили тези чушки, да бяха снимали "съда за готвене с функция за пържене" и т.н. :D

4

Неопитен

преди 7 години

> Подгответе чушкитеКак да ги подготвя?

3

ПИТАМ

преди 7 години

НА 250 ГРАМА КАЙМА-1 ЧАША ОРИЗ?!ПОД ЧАША РАЗБИРАМ ЧАЕНА ОТ 250 МЛ.ТОВА ПОСТНИ ЧУШКИ ЛИ СА ИЛИ С КАЙМА?!

fallback