fallback

Общ преглед

На 6 август 1945 г. US бомбардировачът "Енола гей" пуска над Хирошима пуска над Хирошима ядрената бомба, наречена "малчугана" - 50-килограмово ядро от уран с еквивалент 13 килотона тротил.

Бомбата пада в центъра на града - голям промишлен център за времето си. Въпреки че бомбата се взривява на около 600 м. над Земята, на място загиват близо 80 000 души.

90% от сградите в радуис от 1q4 км са напълно разрушени. Впоследствие загиват общо над 140 000 души.

В края на седмицата американският президент Барак Обама посети Хирошима. Така той стана първият президент на САЩ, посетил града. Въпреки очакванията обаче, той не се извини за бомбардировката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

до 244

преди 7 години

Грешката ще бъде поправена, надявам се много скоро русия да бъде срината. България заедно с НАТО ще го направи

124

Анонимен

преди 7 години

Колко жалко, че бомбите ги пуснаха над Япония. Ако бяха над Москва и Ленинград, сега нямаше да сме на това дередже. Жалко!

123

Анонимен

преди 7 години

другари товарищи щом другарката ви Корнелия Нинова харчи луди пари за Американско - будала, мисли че ще избяга от народната любоф. А ти друже, спри шльоковицата и си помисли" А бе умен съм , но защо не разбирам защо Плевнята си сви парцалките и избяга от благото президенство? Май мисли за бъдещето си здраве, за разлика от теб. не че в Белене е чак толкова лошо - здравеукрепващ физически труд на чист въздух, диетична храна - бобец и таратор с понижено съдържание на млеко и краставици, рано става

fallback