Кадър: Dnes.bg
fallback

Пародия на Държавния зрелостен изпит по български език се превърна в истински хит в интернет.

Тестът на "чалга матурата" съдържа 16 въпроса с по четири варианта за отговор, от които само един е верен.

Сред особено трудните и дълбоко съдържателни въпроси са: Кои световни топ дестинации желае да посети певицата Емилия? Кой поп фолк изпълнител се появява и като политическа фигура? Какво се подарява в песента на Азис Хабиби? При кого бягат палавите крачета? Какви са чувствата и вълненията на лирическия говорител в произведението "Ох, баня, ох кеф!"

В края зрелостникът може веднага да провери своите отговори с верните, да види на колко процента въпроси е отговорил и колко точки е получил, както и сам да направи оценка на познанията си в необятната чалга наука.

А авторите на теста обявяват пред "Монитор", че втората задължителна част от матурата ще е писане на есе върху темата "Европейското в хита "Чалга пеперудки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Galin

преди 7 години

77% ;-( Na maturite po Bulgarski i Folosofiq imah pove4e!!

16

Иво

преди 7 години

Отговора на въпроса за нашата система е 4-4-2 е 1998...Все пак се пее Зума има тежката дума...1994 начело е Димитър Пенев!!! Хайде който е правил теста малко по сериозно :D

15

gost

преди 7 години

Пуцаи куме те дане са като оня де за 15 години една плеи листа не нареди и върти музика от 30 и като никои му не слуша глупостите другите криви прехвърля си топката та докога ли щее това ама като се зададе работа първи ама като почне да я работи последен зарад простотиите си велики така 20 години незаменим що ли

fallback