Снимка: Youtube

 Продукти:

500 г кисело зеле
1 глава лук, нарязана
400 г наденица на колелца
300 г свинска плешка на едри кубчета
200 г гъби, нарязани на филийки
1 лъжичка зехтин
1 ябълка, нарязана на четвъртинки
4 броя сушени сливи
100 мл вода
2 дафинови листа
2 зърна бахар
3 зърна хвойна
черен и шарен пипер на зърна
 
Приготвяне:
 
Сложете зехтина в съда за готвене и добавете лука. Изберете съответната програма за готвене и задайте време за готвене 5 минути. Натиснете старт и разбърквайте през цялото време.
 
Добавете нарязаната наденица и месото. Изберете опция за пържене и гответе 10 минути. След това добавете киселото зеле, дафиновия лист, всички подправки, гъбите, налейте малко вода и задайте програма за задушаване за 1 час и 30 минути при температура 80 градуса.
 
Малко преди да е готово добавете плодовете и гответе за още 15-20 минути. По желание за елегантен завършек след като програмата за готвене свърши, можете да добавите малко червено вино, риган и кимион. Разбъркайте и сервирайте.
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase