Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

200 г брашно
1 пакет бакпулвер
300 мл вода
1 супена лъжица зехтин
1 щипка сол
150 мл олио
200 г захар
1 л олио за пържене в маслена баня
 
Приготвяне:
 
Смесете брашното и бакпулвера. Пресейте ги и ги оставете настрана. В тенджера на средна температура смесете водата, зехтина и солта. Бъркайте сместа, докато заври. След това свалете от котлона.
 
Към сместа изсипете и брашното с бакпулвера. Бъркайте с лъжица, докато се получи много меко тесто. Не се притеснявайте, ако в началото изглежда повече като каша, отколкото като тесто. Постепенно ще се сгъсти.
Напълнете тестото в кухненски пош с едър накрайник. Междувременно изсипете литъра олио в дълбока тенджера. Загрейте го на силна температура. С поша изстискайте малко от тестото в олиото.
 
Пържете чуросите до златисто. След като са готови ги извадете с решетъчна лъжица. Отцедете ги върху кухненска хартия. Поръсете с пудра захар, потопете в течен шоколад и сервирайте.
 
Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 1Не са. Тестото за толумбичките е друго.

4

Анонимен

преди 8 години

Много от Законите в България също се копират от Испания тваДобреЛошото е че Жизненият Стандарт на Българинът е назад с светлини години Точно Испанските или Европейски закони който се прилагат в България Са един вид Абсурдни за Ситуацията в Страната поради тази причинаЗАКОНОПРОЕКТИ КАТО в Испания с здравеопазването и съдебна система никога няма да доживеемОСТАВА НИ САМО ДА РУПАМЕ ЧУРРОСИ И ДА СИ ВЪОБРАЗЯВАМЕ ЧЕ ЩЕ БЪДЕМ КАТО ТЯХ

3

Сп???нс

преди 8 години

Аз много ги оприличавам на толумбички без сироп и като цяло не са нищо особено. Най са вървежни зимата , защото испанските пенсии ги хапват за следобедна закуска в баровете с чаша горещ шоколад (прилича на рядко нишесте , НО с МНОГО ХУБАВ вкус на шоколад) .. Ако се чудите с какво да си губите времето(не ви се ходи до близкия ЦУМ, РУМ , ГУМ) направете домашна баница

fallback