Снимка: личен архив

 Продукти:

500 г кайма смес
1 чаена лъжичка сол
2 чаени лъжички черен пипер
1 яйце
300 г бейби спанак
200 г сирене рикота или извара
 
Приготвяне:
 
Омесете каймата с подправките и яйцето. Разбъркайте я добре, докато се смесят всички съставки.
 
В тиган на средна температура задушете спанака заедно с рикотата (изварата) като разбърквате непрекъснато.
Поставете каймата върху хартия за печене. Разточете я с помощта на точилка, така че да се получи правоъгълник. За да не се залепва месото върху точилката можете да покриете каймата с найлоново фолио и да точите през него.
 
Върху разточената кайма разпръснете плънката. Навийте на руло много внимателно с помощта на хартията. Сложете в намазнена тавичка и печете за около 45-50 минути на загрята на 220 градуса фурна. По желание сервирайте с гарнитура от картофено пюре.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase