Снимка: архив, Булфото
fallback

Шокиран съм от това, което излиза от проверката. Така министърът на транспорта Ивайло Московски коментира ареста на шефа на ДАИ Цветелин Цветанов и други служители на агенцията преди 2 дни.

Московски заяви пред BTV, че към момента не е разпитван по случая, но ако се наложи - ще се отзове.

"В министерството постоянно получаваме сигнали за корупция и сезираме нашия инспекторат или другите компетентни органи", коментира още той.

Oще по темата
"В случаите, в които в докладите се казва, че има предпоставки за корупционни действия, сме сезирали допълнително органи. На няколко места бяха хванати групи", поясни транспортният министър.

По повод на твърденията на Георги Кадиев, че шефката на парламента Цецка Цачева му е предлагала Цветелин Цветанов за шеф на агенция "Автомобилна администрация", Московски заяви, че неговата номинация е била друга - Станимир Флоров. Според него именно Флоров е можел да неутрализира корупционните практики в агенцията.

В петък стана ясно, че Ивайло Московски е предложил още на 30 март на премиера Бойко Борисов Цветелин Цветанов да бъде отстранен, а временно управлението на агенцията да поеме Красимир Калайджиев.

Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини, е над 800 000 лв., като само от дома на Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв. , а от дома на неговия тъст в гр. Долни Дъбник са 401 900 лв., а от останалите обвиняеми – 220 000 лв.

"Очевидно е, че в контролните органи на Министерството на транспорта политически чадър няма, след като има реализация на разработки. Такава практика няма", каза пък пред Нова тв транспортният министър.

Той заяви, че не е знаел за спецоперацията в "Автомобилна администрация", която е била подготвяна четири месеца, както заяви премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 8 години

Случайно ;и и петербурски и горавов и геновски и шефа на дай - все от плевенско. Според мен е чиста ама чиста случакност.

50

Анонимен

преди 8 години

За нашия няма партия, няма политика, няма министър . Щом като има възможност прави далаверата и хич не му пука . Това показва цялата ни история от 1944 г. до днес , и така ще продължи .

49

анонимен

преди 8 години

Ама сериозно,че бил шокиран.В интересна държава живеем,аз обикновения редови гражданин тая афера я зная от 2013 г,а министъра бил "шокиран".Тия хора наистина си вярват,и си мислят,че народа е стадо.Ами да каже тогава защо беше уволнен през 2013 г тоя Цветанов,ама амнезията това е голяма работа и защо след това като дойдоха на власт потулиха всичко и пак го назначиха-ама не знае човека,може ли цели 3 години да помни?

fallback