Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

2 броя свински джолан
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка кимион
250 мл светла бира, гореща
250 мл подсолена вода
 
Приготвяне:
 
В голяма тенджера кипнете вода. В нея поставете джоланите. След като отново заври, оставете да къкри за около 15 минути. Извадете внимателно джоланите. Оставете ги да изстинат леко и да се отцедят от водата.
 
Загрейте фурната на 220 градуса. Овкусете джоланите със солта и кимиона. Поставете ги в тава за печене. Залейте ги с бирата и чашата подсолена вода. Добавете и чесъна. Печете така за около час в загрята фурна. Проверете дали течностите са се изпарили при печенето и ако е необходимо добавете още и печете на малко по-слаба фурна за още 30 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

а

преди 8 години

за какъв игрек ти е тая подсолена вода?!това се прави само с бира или ти си от габровно?!

fallback