Снимка: Youtube

 Продукти:

1 бр готова кора за пай
1 чаена лъжица масло
1 глава лук, нарязан на ситно
400 г бейби спанак
3 яйца
200 г извара (може и сирене)
2 скилидки чесън, смлени
200 г кашкавал, настърган
1 чаена чаша прясно мляко
1 щипка сол
2 щипки черен пипер
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото в тиган на средна температура. В него запържете лука и чесъна, докато омекнат. След това добавете и спанака в тигана. Разбъркайте добре, за да се смачка и ароматизира от лука и чесъна.
 
Към спанака прибавете изварата (сиренето) и кашкавала. Подправете с подправките. Отделно разбийте яйцата с прясното мляко. Добавете още сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.
 
Готовата кора за пай разстелете в подходяща форма за печене. Залейте я със спаначената смес. Накрая залейте с яйчената смес. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около половин час. Малко преди да е готово поръсете с още кашкавал, за да хване златиста коричка.
Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase