Снимка: Reuters, архив

Гордите собственици на жилища във Великобритания ще отделят общо 560 милиона часа за пролетното им почистване.

Търкайки подове, разхождайки се с прахосмукачки в ръка и извършвайки други свързани с чистотата на дома задачи, поданиците на нейно величество ще изразходват внушителните 3,4 милиарда калории, пише БТА като цитира в. "Дейли експрес", който се позовава на резултатите от проучване, направено по поръчка на "Бритиш газ".

Допитването показва, че 70 процента от британците ще се отдадат на интензивна дейност, за да посрещнат наближаваща пролет в чисти домове.

Жителите на Острова ще отделят средно по 11 часа за пролетното почистване. Най-големите чистници обитават Норуич. Те се готвят да прекарат около 15 часа в трудова дейност.

Следват ги жителите на Кардиф, Саутхамптън и Глазгоу, които ще отделят на пролетното почистване средно по 13 часа. Най-лениви се оказват собствениците на домове в Оксфорд, които няма да се трудят повече от пет часа.

Проучването показва още, че що се касае до конкретни дейности, британците ще отделят средно по 42 минути за чистене с прахосмукачка.

За това време те ще изразходват 136 калории - равностойността на три шоколадови бисквити.

Почистването на фурна ще отнеме на поданиците на нейно величество средно 34 минути, което ще им помогне да изгорят 108 калории.

За пране на дрехи британците ще отделят средно 61 минути, за които ще изразходват 69 калории.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase