Продукти:
½ чаша брашно
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
4 бр свинско филе котлети
1 супена лъжица зехтин
½ лимон, нарязан на полумесеци
¾ чаша бяло вино
¾ чаша пилешки бульон
¼ чаша каперси
1 чаена лъжичка масло
2 чаши аспержи или грах на шушулки
1 чаша магданоз, нарязан
Приготвяне:
Овкусете брашното със солта и черния пипер. Оваляйте в него свинското, предварително начукано, за да стане тънко и крехко. Загрейте мазнината в тиган на средна температура. Сложете свинското да се пържи по 3 минути от всяка страна. Нека стане златисто от двете страни. Отделете го в чиния, застлана с кухненска хартия.
В тигана сложете нарязания лимон да се запържи за около 1 минута. След това добавете виното, пилешкия бульон (предварително разтворен), каперсите, маслото, граха и 1 супена лъжица от магданоза. Разбъркайте. Върнете свинското в тигана и отново разбъркайте. Сервирайте, поръсено с останалия магданоз.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 8 годиниВсичко е добре, но ако запържите така лимона, сосът ще стане горчив.
2
Бежанец с нагон
преди 8 годиниВижда се, че свинското се забранява в Корана и свинята се възприема като нечисто животно. Поради тази причина мюсюлманите освен месото приемат за харам (забранено) и маста, кожата и костите на свинята.
1
8
преди 8 годиниНЕ ВИЖДАМ ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВАТ ЧУЖДИЦИ,СЛЕД КАТО СИ ИМАМЕ БЪЛГАРСКИ НАЗВАНИЯ.