Снимка: Youtube

Продукти:

1,5 кг картофи
2 скилидки чесън
сол, черен пипер
половин чаена лъжичка мащерка
течна сметана за готвене и прясно мляко, по равни количества и колкото да покрият леко картофите
150 г кашкавал
 
Приготвяне:
 
Обелете картофите и ги нарежете на фино ренде на колелца. Тавичката, в която ще ги печете трябва да бъде намазана с малко количество масло. Сложете картофите, стрития чесън и овкусете с малко сол, черен пипер и мащерка.
 
Залейте картофите със сметаната и прясното мляко. Печете огретена в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Когато картофите са готови, поръсете ги с малко кашкавал и запечете.
 
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase