Снимка: личен архив

Продукти:

500 г гъби печурки, по-дребни
1 голяма глава бял кромид лук, нарязан на полумесеци
250 г масло
1 щипка сол
1 щипка джоджен
1 щипка розмарин
1 щипка чубрица
1 щипка черен пипер
 
Приготвяне:
 
Пуснете котлона на средна температура. В дълбока тенджера или касерола сложете маслото да се разтопи. След това пуснете в него гъбите. Оставете за няколко минути да омекнат като разбърквате от време на време. 
 
Добавете лука. Разбъркайте го, за да се смеси с гъбите и маслото и оставете да се задуши. Бъркайте, за да не загори. Малко преди да е готово ястието, подправете с всички подправки и разбъркайте за последен път.
 
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase