Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

1 супена лъжица зехтин
1 малка глава лук, нарязан на кубчета
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 консерва белени домати, намачкани
½ чаша пресен босилек, нарязан
¼ чаена лъжичка сол
1/8 чаена лъжичка черен пипер
4 яйца
300 г моцарела
4 филийки хляб за канапе
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса.
През това време загрейте мазнината на котлона и запържете лука и чесъна. След това изсипете доматите в тигана за печене или тавичката за печене (каквото сте избрали), ¼ от босилека, солта и пипера. Намалете температурата и оставете да покъкри за няколко минути.
 
Свалете тигана от котлона. Чукнете яйцата в получения сос на равни разстояния едно от друго. Настържете моцарелата и я разпръснете равномерно. Печете на 200 градуса, докато яйцата побелеят или за около 8 минути.
Извадете яйцата от фурната, поръсете с останалата част от босилека. Разрежете готовото ястие на 4 и сервирайте върху канапе от препечените филийки.
 
Още вкусни рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

ХА-ХААми че това е сирене по шопски бе ***.Аман от вестникарски рецептаджии.

3

Manekenka

преди 8 години

Тц! С бекон или филе стават прекалено много калориите и белтъчините! :)

2

Анонимен

преди 8 години

Мно'о добре звучи!

fallback