Снимка: Youtube

Продукти:

2 супени лъжици зехтин
1 чаша лук, нарязан на кубчета
1 чаша целина, нарязана на ситно
3 скилидки чесън, намачкани
1 кубче пилешки бульон
1 чаша моркови, нарязани на кръгчета
500 г пилешки гърди, предварително сварени и накъсани
½ чаена лъжичка босилек
½ чаена лъжичка риган
3-4 супени лъжици сварен грах за цвят
1 щипка мащерка
сол и черен пипер на вкус
2 средно големи тиквички, нарязани на кубчета или на тънки лентички
 
Приготвяне:
 
Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. Запържете лука, целината и чесъна в сгорещената мазнина. Разтворете бульона в литър вода и го добавете в тенджерата. Нека заври. След това добавете морковите, пилешкото, подправките.
 
Когато заври повторно с всички продукти, намалете котлона, поставете открехнат капак и оставете да къкри за около 20 минути. Ако е необходимо долейте още вода.
 
Малко преди да е готово добавете тиквичките и граха, защото те не изискват дълга термична обработка.
Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase