Продукти:
800 г телешко бонфиле
100 г масло
сол, черен пипер
100 мл червено вино
За рататуй
мащерка
5 тиквички
5-6 домата
За картофения чипс
1 кг картофи
Приготвяне:
Месото се начуква леко и се нарязва на жулиени. Овкусява се със сол и черен пипер. В нагорещен тиган се слага маслото и в него се запържва месото. След това се отделя, добавя се още малко масло и вино. Когато сосът се посгъсти, месото се връща в него.
За да приготвите рататуя нарежете на колелца тиквичките и доматите и ги подредете в тавичка за печене. Овкусете ги със сол, черен пипер, мащерка и малко мазнина. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
За картофения чипс: Картофите се обелват и нарязват на тънко, след което се изпържват във фритюрник.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Анонимен
преди 8 годиниОт цялото "меню" само чипса сте оцелили. Нито телешкото е на жулиени, нито гарнитурата е рататуй.
3
ШОПО
преди 8 годиниЯ си муам свинско с праз...ЕЛЕ сам си ***...
2
ДИМИТРОВА
преди 8 годиниЖулиените са ивички, а снимката не показва крайния резултат :)