Снимка: личен архив

Продукти:

1 пакет кори за баница
1 кг тиква
1 пакет чаени бисквити
2 чаши захар
1 чаша олио
2 супени лъжици пудра захар
1 супена лъжица канела
 
Приготвяне:
 
Тиквата се настъргва и се разбърква заедно със захарта, канелата и натрошените чаени бисквити. Корите се разгъват една по една, намазват се с олио и се поръсват с плънката. Завиват се на охлювчета и се подреждат в предварително намазнена тава за печене.
 
Тиквеникът се пече до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като е готов се изважда от фурната, оставя се да се охлади и се поръсва обилно с пудрата захар.
 
Сервира се студен.
 
Още вкусни рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase