Снимка: личен архив
fallback

Продукти:

1 пакет фини точени кори
500 г кисело зеле
2 супени лъжици сладък червен пипер
3-4 супени лъжици олио + 1 за поръсване
 
Приготвяне:
 
Загрейте олиото в тиган. Запържете киселото зеле в сгорещената мазнина. Добавете червения пипер и разбърквайте непрекъснато, докато зелето омекне.
 
Разстелете корите. Може да се наложи да пълните по две кори наведнъж вместо по една, защото зелето е сочно и топло и може да разкъса фината кора.
 
Гребнете 1-2 лъжици от зелето и разпръснете по кората. Навийте на руло кората, след това я навийте на кравай в самата тава. Направете това с всички кори. След като сте оформили баницата, поръсете я отгоре с малко олио и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 20-30 минути или до готовност.
 
Още чудни рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

до bolka

преди 8 години

ВЕрно ли? Ти ми утрепА настроението за целия ден. Бааси трагедията!

1

bolka

преди 8 години

Е, да, корите за баклава "екстра финни"за чудесни, но тази година в нашия голям град ги НЯМА!Останалите са почти *** - дори попаднах на слепени/съответно дебели/ две по две и не могат да се разделят.

fallback