Снимка: Reuters

Продукти:

1 пакет фини кори
2-3 кутии розов локум
4 яйца
1/2 ч.ч захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. счукани орехи

Приготвяне:

Яйцата, захарта, олиото и бакпулверът се разбиват заедно. Локумът се нарязва на парчета, като всяко се дели на 4 части. Вземат се по 2 листа от корите и в широката част се нареждат локумчетата.

До тях се слагат орехите и се маже навсякъде от пастата, забъркана от яйцата, захарта, олиото и бакпулвера, като накрая се навиват на руло.

Пекат се в предварително загрята фурна. След като изстинат се нарязват на парчета и се заливат с горещ сироп от 3 ч.ч. вода, 3 ч.ч. захар и 4 ванилии.

Още рецепти за баклава  може да откриете в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase