Снимка: Dnes.bg

Много пари, голямо търпение, но и разочарование. С тези думи столичани описват незавършения ремонт около НДК.

Още по темата

Наскоро се разбра, че ремонтът няма да бъде приключен в срок, а фирмите изпълнители ще бъдат глобени. Те ще бъдат санкционирани не само заради забавянето, а и заради частично некачественото изпълнение на проекта.

Масово столичани са недоволни от новия изглед на пространството около НДК. Дори ремонтираните участъци имат нужда от корекции, аламират граждани. Затова решихме и в рубриката "Експериментът в Dnes.bg" да проверим какво е състоянието на новата настилка.

Вече всяка плочка около НДК изглежда, че е с различен размер. При ремонта са подменени само счупените, защото смяната на цялата настилка  е прекалено скъпа. По този начин обаче трасето не изглежда обновено, а закърпено.

На някои места се вижда и че плочите не са наредени равно, а на други – че вече се рушат.

За момента е поставено осветлението и видеонаблюдението. Настилките около зелените площи обаче са в лошо състояние - извадени плочки и много кал.

Изградена е и рампа, която безспорно ще е от помощ за инвалиди, майки с колички и велосипедисти. В непосредствена близост около нея обаче има само стъпала, които продължават да бъдат непреодолимо препятствие.

Положението пред централния вход на НДК също не е розово - плочките са счупени, клатят се, на места дори ги няма.

Ремонтът на НДК е на стойност близо 12 млн. Трябваше да бъде завършен тази есен, но това не се случи. Новият срок е до средата на 2016 г. А дотогава можем само да се надяваме, че реконструкцията ще завърши навреме, а некачественото изпълнение ще бъде коригирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase