Снимка: Twitter

Танцьорка, чиито живот е преминал под знака на диетите, разказва пред "ДейлиМейл", с надежда да предупреди младите момичета от опасностите на йо-йо диетите.

Джейн Дилън е 31-годишна лондончанка и разказва, че манията ѝ по диетите е белязала живота ѝ. Опитите ѝ да отслабне са белязали 21 години от живота ѝ. Едва сега тя се е отказала и най-сетне е успяла да стабилизира теглото си, което през годините е варирало от 55 до 115 килограма.

От 10-годишна тя е минала през всички размери между 8 и 22 по британската номерация. В битката си с килограмите тя е качвала и сваляла около 100 килограма. Това до такава степен е повлияло оранизма ѝ, че той вече не се е влияел от диетите.

"Един от най-ранните ми спомени е как решавам да мина на диета. Бях на 10 и от този ден насетне прекарвах живова си в битка да остана слаба. Съкрушително е да мисля, че съм загубила толкова голяма част от живота си, вманиачена в диетите. Прекарах повече от 20 години на диета, а съм едва на 31. Това е по-голямата част от живота ми. Не искам и други да правят същата грешка", разказва Джейн.

Тя е била с наднормено тегло още в началното училище. През тийн годините е качвала и сваляла килограми, а в най-дебелия си период е била размер 18.

"Това беше най-големият размер, който съм била и мразех това. Знаех какво е да нося по-малък размер и хората се отнасяха толкова различно с мен", казва Джейн.

Ключовият момент за нея е решението ѝ да стане танцьорка. Тогава сваля 10 размера и е много доволна от новото си тегло, но професията ѝ проваля всичко.

Въпреки че е много активна и танцува всяка вечер, тя е разчитала на различни захарни изделия, за да си осигури енергия, а късните часове на работа не са ѝ позволявали да си готви пресни неща.

Тя казва, че наистина тогава е била най-слаба, но и може би е водела най-нездравословен начин на живот от всякога. "Пропусках закуската, живеех на кафе и моркови, понякога малко консерви риба тон, а преди да изляза да танцувам пиех енергийни напитки", казва Джейн.

"Бях ужасена от въглехидратите и ги избягвах на всяка цена. Беше почти като фобия", допълва още вече бившата танцьорка. Въпреки, че е тренирала в продължение на 4 часа на ден и се е хранела с малки порции, тя е качвала килограми. Тогава решава да спре да причинява това на тялото си и никога повече да не бъде на диета.

Това променя живота ѝ и тя споделя, че от тогава насам дори не си е и помисляла да се опитва да губи част от теглото си. Днес Джейн е 67 килограма на своите 1,63 метра.

"В момента, в който спрях да позволявам на това да ме определея и започнах да се отнасям по-добре със себе си и да ям повече, теглото ми се стабилизира и съм далеч по-здрава сега", споделя Джейн.

"Животът е да се живее, а не да се стои на диета", завършва Джейн описанието на битката си с килограмите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase