Снимка: Reuters, архив
fallback

Три от най-посещаваните московски гробища са на път да влязат в технологичния свят, тъй като през 2016-а година ще бъдат напълно покрити от безплатна Wi-Fi мрежа, съобщава BBC.

С нововъведението общинските власти са убедени, че посетителите на гробищата ще могат да разберат повече за известните хора, погребани там, а самото посещение ще бъде по-удобно.

От телекомуникационната компания, предложила инсталация на Wi-Fi мрежите, твърдят, че идеята им дошла, след като чули за "зони на психологически комфорт" в гробищата.

"В едно проучване, проведено от нас през лятото, анкетираните се оплакваха от липсата на интернет на гробищата", разказва Евгений Абрамов, шеф на YS System.

"И докато се чудихме как да приложим този проект, така че да не нарушава паметта на починалите, отговорът изскочи от само себе си", допълва той.

От трите гробища, които ще бъдат покрити от такива Wi-Fi мрежи, най-известното е Новодевичето гробище. Там са погребани писателят Антон Чехов, бившият лидер Никита Хрушчов и президентът Борис Елцин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 години

Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен. -- Албърт АйнщайнПочвам да си мисля че Айнщайн е имал предвид главно ушанките.

6

Анонимен

преди 8 години

Няма да е зле и да направят упътвания до конкретен гроб, че са толкова големи тези гробища, можеш да се луташ и луташ.

5

Анонимен

преди 8 години

Ще разбереме ли, че този който уби Немцов е СЪЩИЯ ?

fallback