Снимка: Reuters, архив

През настоящия сезон вкусът на някои зеленчуци просто е по-добър, твърди Тара О'Брайди – автор на книгата My Favorite Recipes for Any and Every Day.

Според нея месец ноември е чудесен за зеленчуците от семейство зелеви, особено за брюкселското зеле. То става особено вкусно, тъй като ниските температури "смекчават" характерната му горчивина. Вкусни са и други зеленчуци като зеле и къдраво зеле. 
 
Препоръчително е да се подбират такива зеленчуци, които са с ярки цветове. Зелето и брюкселското зеле трябва да се усещат тежки за размера си. 
 
Определено се намираме в сезона и на коренните зеленчуци – трябва да се запасим с моркови, пащърнак, ряпа, целина. При измръзване те превръщат съдържащото се в тях нишесте в захар. Тях можем да добавим в супата или да изпечем до златисто и да консумираме, пояснява О'Брайди.
 
За храните през този месец ще научите още от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase