Снимка: Личен архив

Продукти:

1 пакет фини точени кори
1 връзка пресен лук
200 г пресен спанак/лапад
4 яйца
300 г сирене
1 чаша олио
2 супени лъжици брашно
1 бакпулвер
½ кофичка кисело мляко
1 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

В тиган със загрята на средна температура мазнина задушете спанака и лука, като предварително сте ги нарязали. Добавете солта и разбъркайте за около 3-4 минути, за да не се смачкат прекалено.
Яйцата се разбиват. Сиренето се натрошава на едро. Всички останали продукти се смесват в едно без олиото.

Разбъркайте съставките, за да се получи смес за мазане. Към нея прибавете и зелените продукти. Брашното и бакпулверът ще помогнат сместа да стане по-пухкава и да придаде бухнал вид на баницата при печенето.
Разделете корите. Постелете 2-3 кори в тавичката за печене. Намажете ги с 2-3 лъжици олио. След това разнесете равномерно малко от плънката върху корите.

Повторете това с всички кори, докато свършат.

Забележка: Оставете си малко от плънката за накрая. С нея ще намажете най-горната кора, за да се получи нещо като заливка.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Още апетитни рецепти може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase