Снимка: Личен архив

Продукти:

1 супена лъжичка олио
1 яйце
250 г краве сирене
1 връзка праз лук
1/2 връзка копър
1 пакет фини кори за баница

Приготвяне:

Нарежете праз лука на ситно. Задушете го в дълбок съд, за да се задуши. Разбърквайте непрекъснато, докато пусне вода. След това свалете от огъня и изчакайте да се охлади. Към него прибавете сиренето, предварително натрошено. Чукнете и яйцето вътре и разбъркайте.

Накрая добавете и ситно нарязания копър.Вземете един-два листа от корите. Разстелете и поръсете с малко от мазнината. След това намажете с получената плънка и навийте на руло. Направете това с всички кори. Подредете ги в предварително намазнена тавичка във формата на охлюв.

Печете в загрята на 200 градуса фурна за около половин час.

Още рецепти за баници може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase