fallback

Общ преглед

Ирански актриса предизвика възмущение в родината си, след като публикува свои снимки, на които не носи задължителния ислямски хиджаб.

Садаф Техериън публикува снимки в своя Facebook и Instagram, на които тя умишлено протестира срещу строгите ирански закони, задължаващи иранките да носят хиджаб на публични места.

Решението й предизвика яростна реакция от страна на иранското културно министерство, което заклейми постъпката й като неморална.

Ирански интернет потребители дори монтираха с Photoshop хиджаб на снимките й, предизвикали възмущение.

Актрисата признава, че е в Иран често е била жертва на различни видове насилие. Затова е в изгнание в Дубай, но настоява, че не съжалява за решението си.

В интервю за американско шоу иранката признава, че се е притеснила за това как ще реагират хората на провокативните снимки. "Не очаквах толкова много мои сънародници да ме обиждат по такъв начин", признава тя. Сред обидите имало дори и смъртни закани.

"Съжалявам ги, няма какво друго да кажа. Искам да живея спокойно и по начина, по който съм щастлива", обяснява Садаф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

1

преди 7 години

До ВрабчеPurvo tq ne e grozna

78

Наблюдател

преди 7 години

Изключителна красота, за убиване са тези, които искат да я скрият.***

77

Анонимен

преди 7 години

До Врабче Не знам дали си врабче или гарга но си доста простичко ... иракчанките са в Ирак.В Иран са перси и се казва персийка. Иначе, това за сетен път показва, че тази религия е сбъркана тотално и народа ще да е много *** за да търпи това независимо дали са сунити или шиити ... Най-лошото е, че цялата *** идва към Европа а Европа просто си проси завладяване от исляма, което се случва в момента.

fallback