Снимка: архив Reuters

Добри новини за любителите на бирата. Мъжете сега имат още една причина да надигат халбите с кехлибаровия елексир. Сексоложката Кат Ван Кирк наскоро публикува книга, която разкрива колко добре се отразява една студена бира на сексуалния живот.

Тя изтъква, че в кехлибарената течност се съдържат фитоестрогени, удължаващи половия акт при мъжете.

Освен това желязото в тъмното пиво действа като афродизиак. Металните частици помагат на червените кръвни телца в създаването на хемоглобина, който разнася кислорода в човешкия организъм. Той подобрява кръвообращението, което води до по-добра ерекция при представителите на силния пол.

Но за жалост същият ефект не се постига при консумацията на светло пиво или на вино. Бирата дава на мъжете и повече сила в леглото. Консумацията на една халба дневно ги поддържа във форма и ги предпазва от болести на сърцето. Умерените пиячи на кехлибарената течност са изложени на 31 процента по-нисък риск от инфаркт и инсулт от останалите.

В бирата се съдържат много витамини и минерали с пробиотични свойства, които имат общ здравословен ефект. А доброто здраве е сигурна гаранция и за добър сексуален живот, заключава д-р Кърк, цитирана от БТА.

Да обощим - мъжете издържат по-дълго в леглото след една бира, по-бързо се настройват на вълна креватни изпълнения, а е добре и за стомаха и здравето.

Ами, наздраве!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase