Снимка: Dnes.bg
fallback

Редовната ни рубрика "Експериментът в Dnes.bg" се завръща и всеки петък ще ви представяме проблемите и добрите практики в ежедневния ни живот.

Започваме с ремонтирания булевард "Витоша" с ясната цел да видим качествен ли е ремонтът, премахнати ли са безумията, на които станахме свидетели при откриването, а и самите ние умеем ли да пазим.

Какво показа нашата разходка по "Витошка"?

Oще по темата

Пешеходната зона е изцяло обновена, по цялото протежение на търговската улица има пейки и зеленина.

Изненадващо не се вдигна много шум и официално откриване на "Витошка" през лятото нямаше.

По време на ремонта имаше много критики за качеството и изпълнението на отсечката. Затова решихме да проверим как изглежда "Витошка" в момента и дали тя е добила европейски вид.

Имаше оплаквания, че плочките са наредени накриво и се чупят, но проверката ни показва, че пешеходната зона е в добро състоянието и няма проблеми с настилката. Не срещнахме и автомобили в нарушение, въпреки че преди няколко дни коли преминаха през пешеходната зона и предизвикаха смут.

Гореща тема през лятото беше и разположението на заведенията и дали те са завзели повече площ, отколкото трябва. Наистина има пейки, на които не може да се седне, защото човек се чувства като натрапник - все едно се е настанил на масата на клиентите. Това продължава да бъде така и днес, а пейките остават празни, защото реално са неизползваеми.

По-голямата част от софиянци обаче са доволни от ремонта. Разхождат се по новата пешеходна зона, пият кафе в заведенията и пазаруват. Наша читателка споделя, че с изключение на фонтана, който столичани наричат с различни имена, видът на "Витошка" не отстъпва по нищо на други европейски столици.

Вижте повече в репортажа ни:

Сигнализирайте ни за всякакви нередности или добри практики на info@dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 8 години

Поредна статия - открий грешките в текста.

19

Прост

преди 8 години

До Varnenetz93217 и Отстъпва си ВитошкаБългарите имаме много сериозни проблеми с комплексите и това е нормално, защото бедноста е най-големият порок. Бедността обаче не се измерва само в пари... бедността може да бъде интелектуална, умствена, ценностна, културна и т.н. Та искам да кажа че бългрите сме богати материално защото имаме най-хубавата територия в Европа, а може и в света, но сме много бедни на умствен багаж и мотивация. Докато позволяваме на мързела да е ценностна система ще загиваме

18

mhm

преди 8 години

До безпартийнаТочно човек видял и големи градове ато Вас може да оцени нашата столица. Другото е писаници на някой който му се"налага" да е негативен.

fallback