Снимка: Reuters, архив

Ракета №1 на България Григор Димитров стартира с успех участието си на турнира във Вашингтон, след като победи трудно Гуидо Пея със 7:6(1), 6:4.

Световният №100 успя да затрудни хасковлията със силен сервиз, но Гришо все пак успя да се справи в напечените моменти. Димитров откри гейма на нула, веднага след това проби и поведе с 3:0. Той продължи да бъде безпощаден при подаванията си и нов гейм на нула му позволи да поведе с 5:2 само за двайсетина минути игра.

Последва необяснимо отпускане на българина, той направи няколко непредизвикани грешки и аржентинецът се върна в мача. Така Пея сервираше за сета и стигна до 40:15 и две сетбола, но двойна грешка и два форхенда на световният №16 доведоха до брейкпойнт. След това се стигна до тайбрек, където Димитров отново се взе в ръце и даде само една точка на съперника си.

Във втория сет с два пробива Григор поведе с 5:1, но отново сам си навлече неприятности. Когато сервираше за победа, Димитров допусна пробив, после загуби още един гейм, но от втория опит Димитров сложи точка на спора.

В следващия кръг той ще се изправи срещу Стийв Джонсън, който елиминира Бърнард Томич с 6:7(7), 6:4, 6:2. До момента двамата са се изправяли един срещу друг само веднъж. Това се случи по-рано през този сезон, когато първата ни ракета спечели със 7-6(8) 6-2 7-6(2) във втория кръг на Уимбълдън.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase