Снимка: архив, Reuters
fallback

Риалити програмите не са това, което бяха, и участниците в тях са излагани на все по-големи рискове, които далеч не забавляват зрителите, отбелязва в. "Кориере дела сера".

Доказателство е нова риалити програма на австралийската медийна компания Си Би Ес. Тя се нарича "Върни се там, откъдето си дошъл". Участниците в нея са трима австралийци. Мястото, на което се развива действието, е размирна Сирия, обхваната от гражданска война от повече от четири години и от насилието на екстремистите от Ислямска държава.

Целта на риалити програмата е била да се промени виждането на австралийците за сирийските бежанци. Участниците са изминали обратно пътя, по който са преминали бежанците, за да избягат от ужасите на войната и да потърсят убежище в Австралия.

Сирийският етап от пътуването обаче се оказал изключително опасен и риалити програмата породи силна полемика и дъжд от критики в Австралия, след като записът от нея беше разпространен в YouTube.

Въпреки насилието в Сирия и заплахата на ИД тримата австралийски участници в риалити формата са се завърнали от сирийското си пътуване невредими. Но тяхната участ предизвика въпроса защо тези хора трябва да се излагат на ненужен риск, докато милиони сирийци се опитват да избягат именно от опасностите в Сирия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 8 години

До Болу пИдалаима със сидерасти

2

Анонимен

преди 8 години

Тези още ли гледат реалитита?

1

мда

преди 8 години

Необходимо е за д аможе всеки който с лекота каже мен не ме грее да види какво всъщност "не го грее"... иначе комапниите пак ще си печелят парите ако ще и от убийства на живо по ТВто...

fallback