Снимка: Reuters
fallback

Сътрудничеството между Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) и БРИКС се обяви за създаването на нова структура, за международна политика, икономика и сигурност, която да подпомага развиващите се страни, пишат китайски вестници.

Oще по темата

Миналата седмица в руския град Уфа се проведоха срещи на върха и на двете организации. От БРИКС и ШОС заявяват, че сигурността в района е предпоставка за добро икономическо партньорство. Страните от двете организации са заявили готовност да помагат общи усилия за стабилизиране на сигурността в целия свят. Те посочват, че сътрудничеството в региона се засилва в следствие на промените в международната сцена.

В Китайския печат се отправят критики към политиката на САЩ, която според тях цели да отслаби влиянието на Китай в региона. Те виждат двете големи търговски споразумения на САЩ – Транстихоокеанското партньорство и Партньорството за транслатлантическа търговия и инвестиции като начин да се изключат страните от БРИКС от световната търговия.

Все пак за последните 6 години, след последната среща на върха, държавите от БРИКС остават стабилни, макар и със забавено развитие, коментират в китайския печат.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 години

Като не щете съюз от Владивосток до Лисабон, Русия и Китай ще построят съюз от Шанхай до Санкт Петербург.

6

Дедовия

преди 8 години

На всяко нещо зад което стои Русия не може да се има доверие защото зад него стоят руските олигарси начело с Путин .... иначе казано руската мафия!

5

Анонимен

преди 8 години

ДО 13ЕВРОТО ХАРЕСВА ЛИ ТИ ИЛИ НЕ Е ОБВЪРЗАНО С ДОЛАРА. ТОЗИ КОЙТО ПЕЧАТА -ТОЙ И ПЕЧЕЛИВШ. СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА ПОВЕЧЕ Е ОБВЪРЗАНА С ДОЛАРА. НО ИМА ЕДНА ТЪНКОСТ КОЯТО СЕ ПРЕМЪЛЧАВА. НАПРИМЕР 2008 (СВЕТОВНА КРИЗА) САЩ ОТПЕЧАТВАТ НАД 500млрд ДОЛАРА .НО ЗА ДА ИЗПЛАТИМ НЕЩО КОЕТО СА ДАЛИ НА НАС И ДР. ДЪРЖАВИ НИЕ ТРЯБВА ДА БАЧКАМЕ ДО СКЪСВАНЕ-ДА ДОБИВАМЕ СУРОВИНИ ДА ГИ ПРЕРАБОТВАМЕ И НЕЩО ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ ЗА ДА ИМ ГИ ВЪРНЕМ ТЕЗИ ПАРИ И С%. А ТАМ-ПРОСТО И ЛЕКО-ХАРТИЯ И ПЕЧАТАТ ЛИ ПЕЧАТАТ

fallback