Снимка: архив Булфото
fallback

Няма напрежение в района на Нови хан, съобщиха от МВР. По-рано днес излезе информация, че полицията е предотвратила там евентуално ескалиране на конфликт като този в столичния квартал "Орландовци" заради това, че местни хора са хванали двама роми за кражба.

Oще по темата

От полицията уточняват, че около 1.40 часа след полунощ, в полето между селата Нови хан и Гара Елин Пелин, жители на селото заловили двама мъже със съмнително поведение. Те са задържани в РПУ - Елин Пелин за 24 часа.

Криминалисти от ОДМВР - София и Елин Пелин работят активно за установяване съпричастността им към извършени в района кражби.

На автомобила, с който са се придвижвали мъжете, са нанесени материални щети. Извършен е оглед и по случая е образувано досъдебно производство.

С цел превенция и опазване на обществения ред на територията на община Елин Пелин са разположени допълнителни полицейски екипи.

В последните дни напрежението в различни ромски квартали ескалира. Вчера по време на протест в столичния квартал "Орландовци" служители на реда задържаха 34 души за неизпълнение на полицейско разпореждане и осуетяване на полицейска проверка.

Тази нощ в друга точка на България – в община Гърмен бе извършен опит за щурмуване на ромския квартал "Кремиковци" от група от около 50-60 души. Данни за задържани обаче все още няма. Полицията е предотвратила опита за ново напрежение в общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

жевея в Елин Пелин

преди 9 години

Жителите на Елин Пелин и околните села от месеци пищят от набези. Наглостта им расте. Имам близки, които разказват, че докато спят, им обират домовете и дворовете. За да ги хванат и ступат тези бандити, явно е имало някаква причина. Въпросът е какво прави полицията през това време, защото в Елин Пелин има полицейско управление, но ефект от работата му не съм видяла.

50

Анонимен

преди 9 години

Dargavata se trese..a 240-te hrantutnuci..glasuvat zakon za zdraveto dori uzvanredno...ei taka im puka za naroda..samo se chudat kak da ni iztraskat...

49

САМО ДПС!!!

преди 9 години

КАК ШЕ СЕ ВДИГАТЕ ,БЕ...КАТО СТЕ ПИЯНИЦИ И ПУНГАШИ И НЕ ИЗЛИЗАТЕ ОТ КРЪЧМИТЕ.Я , си ближете сладоледа ...и си трайте!

fallback