Радостта на Киелини и Буфон. Снимка: Reuters
fallback

Финалът в Шампионската лига няма да бъде Ел Класико и виновник за това е Ювентус.

Италианският шампион стигна до 1:1 на "Сантяго Бернабеу“ в реванша срещу Реал и след победата си в първия мач, се класира за финала в надпреварата за първи път от 2003-а година.

В Берлин Старата госпожа ще срещне Барселона, след като заслужи класирането си за финала, изигравайки един много добър мач и наваксвайки изоставане в резултата.

Кристиано Роналдо откри от дузпа, но Алваро Мората изравни след почивката. Гарет Бейл пропусна няколко отлични положения за Реал, но и гостите имаха своите ситуации и при повече прецизност можеха и да спечелят.

Отпадането на Реал означава, че отново няма да има отбор защитил отличието си, а случилото се оставя Кралския клуб без трофей през сезона.

Отзиви от вчерашния мач четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

SS

преди 9 години

Добре де, не можете ли ясно да напишете кои отбори ще играят на финала?! Не всички сме луди футболни фенове и не знаем прозвищата на отборите. Това не значи, че новината не ни интересува.

32

Анонимен

преди 9 години

Не знам защо всички отписваха Ювентус още от мачовете с Дортмунд на четвъртфинала. Това е италианския гранд все пак, заедно с Милан. Най-силните италиански отбори за всички времена. Ювентус имат страхотен треньор тактик, много добър сплотен състав, традиционно силната италианска защита и много работоспособни халфове като Маркизио и Видал. Като едното нищо ще победят Барселона на финала.

31

циника

преди 9 години

Освен това дър.тата бр.антия е най-смешния финалист в историята на КЕШ/ШЛ - един милион финала и само 1 и половина титли. Една и половина, защото купата от 1985 г. беше "спечелена" срещу ВЕЛИКИЯ ЛИВЪРПУЛ в мач, който не трябваше да се играе и с дузпа, която беше на около три метра извън наказателното поле. Тазгодишният финал пък ще бъде най-скучният в историята - предполагам, че кталунците ще си играят на тики-така, а бр.антията ще наблюдава отблизо без билети

fallback