Снимка: Reuters

Централният бранител на Барселона Жерард Пике не скри желанието си да излезе срещу Реал Мадрид във финала на Шампионската лига.

Снощи каталунците загубиха реванша с Байерн Мюнхен с 2:3, но се класираха без особени проблеми за финала в Берлин, постигайки общ резултат 5:3 от двата мача.

"Един финал срещу Реал Мадрид би бил исторически и изключително вълнуващ сблъсък", сподели Пике, цитиран на официалната страница на Барса в интернет.

"Ние очертахме цяла една ера. Много съм горд да бъда част от този отбор. Ще го помним дълго време, но сега е моментът да се насладим на постигнатото", допълни Пике.

За да се сбъдне желанието на испанския национал, тази вечер Реал Мадрид трябва да елиминира Ювентус във втория полуфинал на Шампионската лига. "Старата госпожа" има крехка преднина от 2:1 след първата среща.

Любимият на поп-певицата Шакира публикува на профила си в социалната мрежа Туитър градовете, в които той и неговите съотборници ще се борят за големите трофеи този сезон - Мадрид, Барселона и Берлин.

Както е известно, този уикенд "блаугранас" гостуват на Атлетико и при успех ще спечелят Ла Лига. В Барселона пък ще се състои финалът за купата на Испания, а Берлин е домакин на финала в Шампионската лига.

Още новини и реакции след снощните мачове в Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase