Куманово. Снимка: БТА
fallback

Въоръжената група, елиминирана в Куманово, планирала много нападения в Македония с цел дестабилизиране на страната. Това заяви снощи в телевизионно обръщение македонският президент Георге Иванов, цитиран от Асошиейтед прес.

Президентът направи изявление след извънредно заседание на македонския Съвет за национална сигурност в Скопие. Той прекъсна визитата си в Русия в събота, когато в Куманово избухнаха въоръжени сблъсъци.

Oще по темата

"Полицията предотврати координирани терористични нападения в различни райони на страната, които щяха да предизвикат сериозно дестабилизиране, хаос и страх", заяви Иванов.

"Членовете на групата са екстремисти и престъпници със забележителна военна подготовка и умения. Ето защо ние платихме толкова скъпа цена със загубата на човешки животи", добави той.

При сблъсъците загинаха най-малко 22 души - осем полицаи и 14 нападатели, заяви говорителят на МВР Иво Котевски.

Премиерът Никола Груевски заяви пред журналисти, че групата от над 40 въоръжени мъже планирала нападения срещу държавни институции, спортни събития и големи търговски центрове, и че те имали боен опит от региона и от Близкия изток. Груевски изтъкна, че групата не била подкрепяна от местното албанско малцинство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Sto e make vse e ...

преди 8 години

Makedonska nadenica

12

Стефан

преди 8 години

Поклон пред македонските полицаи дали живота си в служба на народа си.

11

!

преди 8 години

Този филм го гледаме и в Украйна - но там бандитите-сепаратисти се наричат "опълченци" .Зер, имат ядрена бухалка и затуй - политкоректно с тях...

fallback