Томислав Николич. Снимка: архив, Reuters
fallback

Изграждане на газопровода „Турски поток“ през територията на Сърбия не е възможно, заяви сръбският президент Томислав Николич. Според него по тази причина Сърбия няма да получава газ от тази посока.

„Смятам, че реализацията на „Турски поток“ /на територията на Сърбия/ е невъзможна и от тази посока няма да получаваме газ“, каза Николич в интервю за Интерфакс.

Руската агенция припомня, че сръбският посланик в Русия Славенко Терзич каза по-рано, че отказът от „Южен поток“ и новият договор за „Турски поток“ са усложнили ситуацията за Сърбия в областта на енергетиката, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.

Президентът на Сърбия заяви също така, че Сърбия е против налагането на санкции срещу Русия, но когато стане член на ЕС, Сърбия ще бъде длъжна да следва общата политика на Съюза.

„Пред всички европейски официални лица ние сме изложили нашата позиция, че сега не сме съгласни с налагането на санкции срещу Русия, но когато станем член /на ЕС/, ще бъдем длъжни да провеждаме общата външна политика“, каза Николич.

По повод стремежа на Сърбия да стане член на ЕС Николич изтъкна, че по-голяма пречка за това в момента е въпросът с Косово, отколкото развитието на сътрудничеството с Русия.

По-рано тази година руският енергиен министър Александър Новак не изключи газопроводът "Турски поток", който ще минава по дъното на Черно море до турско-гръцката граница, по-нататък да минава през Гърция, Македония, Сърбия и Унгария до Австрия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 9 години

ако ни изгонят от европа -доматите стават вкусни,краставиците криви и истински,петрола става /бензина/тока без пари,заплатите скачат до небето както преди ЕС/преди 2007/ гоним инвеститорите ,магазини и на т.н.--налага ме си визи,мита ,забрани и се самоизолираме.ПОЧВАМЕ ДА СИ ИЗМИСЛЯМЕ ВРАГОВЕ/ЗАПАДА/ ЗА ДА СЕ ОПРАВДАЕМ И---НАСТЪПВА БГ РАЙ

28

Анонимен

преди 9 години

До ЕМИЛ 65. Ако някой не е на твойто мнение значи е .....Каквото повика това ще се обади

27

Анонимен

преди 9 години

Tук има хора който неистово се радват че до 2020 ЕС ще се разпадне.ПИТАМ -А СЛЕД ТОВА ВИЕ ПО ДОБРЕ ЛИ ЩЕ ЖИВЕЕТЕ. ПРЕДИ 2007-ПО ДОБРЕ ЛИ БЯХТЕ/РАЙ ЛИ БЕШЕ ТОГАВА/ СЕГА ПОНЕ НЯКОЙ ИЗЛИЗАА И РАБОТИ В ЕВРОПА-И ХРАНИ РОДИТЕЛИ ,СЕМЕЙСТВА В БГ. а аа ако има визи следва да се търсят хиляди работни места.следва пренасищане и на без това ограничения пазар на труда и още по голяма мизерия.НО ДОМАТИТЕ ЩЕ СА ВКУСНИ НАЛИ.

fallback