Снимка: Dnes.bg

Велоалеята на булевард "Братя Бъкстон" не стимулира по никакъв начин колоездачите да я ползват, дори напротив - принуждава ги да карат по платното или на тротоара. След като проверихме огромните дупки по софийската улица "Кюстендил", наш читател ни съобщи и за "лунния пейзаж", който представлява велоалеята на скоро ремонтирания булевард в южния квартал.

Ивайло Георгиев ни сигнализира, че по велоалеята има дупки, настилката е разровена, на места въобще я няма. Недомислени шахти по средата на пътя също пречат на нормалното каране на колело.

По думите му скоро след пускането в експлоатация на велоалеята, настилката се е развалила и е станала на дупки. Той е подал жалба в общината, а отговорът е бил, че настилката е експериментална и фирмата изпълнител ще поеме отговорност. След това "отговорността" била поета като премахнали цялата настилка и алеята била боядисана с червена боя.

Решихме да проверим на място каква е ситуацията на велоалеята. От спирка "ул. Вихрен" на тролей №2 до Околовръстното шосе велоаелята е в окаяно състояние. Цялата настилка е разровена, образували са се дупки и по алеята се търкалят дребни камъчета. Често има и шахти, през които точно минава велоалеята. Пътят за велосипедистите минава и през джоб на спирка, където ако има спряло превозно средство, колоездачът трябва да изчака пътниците да слязат и да се качат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase