Снимка: Dnes.bg

От седмица софиянци се радват на ново разширение на метрото, което вече достига до летище "София". Тържественото откриване бе заоблачено обаче от критики от ползващи влакчето.

Нашият читател Павлин Гогов ни сигнализира, че било затруднено придвижването от Терминал 2 до Терминал 1 за пешеходци. В района има немалко бизнес сгради, в които работят стотици хора и доста от тях им е по-удобно да ходят до службата си с влакчетата, а после пеша.

По неговите думи било опасно за хората, тъй като колите профучавали на сантиметри от тях, трябвало да се ходи в "индианска нишка", а в лошо време има риск да отидеш на работа с изцапани от преминаващите автомобили дрехи.

Решихме да проверим на място инфраструктурата, още повече, че помним калта, която трябваше да се гази след откриването на метростанцията в "Младост" 3. Ето и какво заснехме:

Оказа се, че от спирката до метрото и по целия маршрут до Терминал 1 си има тротоар. Достатъчно широк за пешеходците и този път няма за какво да се мрънка. Трябва да допълним, че за разлика от много места в столицата, тротоарът е със здрави плочки, няма шахти с липсващи капаци. Така че всеки, който е решил да извърви пеша разстоянието, може да го направи без никаква опасност. Останалите могат да използват градския транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase