Снимка: Reuters

Прокуратурата в Лос Анджелис повдигна официално обвинение срещу 71-годишния милиардер Робърт Дърст за предумишлено убийство, извършено през 2000 г., съобщи телевизия ABC.

Ексцентричният нюйоркски магнат на недвижими имоти, заподозрян в убийства, останали неразкрити години наред, бе обвинен за убийството на Сузан Бърман, негова близка и приятелка на съпругата му Катлин Дърст, отбеляза Франс прес.

Прокуратурата обясни, че може Дърст да бъде осъден на смърт заради особени обстоятелства - Бърман е трябвало да даде свидетелски показания, след като Катлин изчезва безследно.

Дърст бе арестуван ден преди излъчването на последния епизод от документалния филм на HBO от шест части "Несполука: животът и смърттана Робърт Дърст“. В последния епизод на филма, 71-годишният Дърст си мърмори, докато отива към тоалетната, без да знае, че микрофонът му е включен: "По дяволите какво направих? Убих ги всичките, разбира се".

71-годишният бизнесмен e разследван 3 пъти за убийство, но никога не е осъждан.

Милиардерът е заподозрян в изчезването на съпругата си Кати през 1982 г., а през 2000 г. е заподозрян и в убийството Сюзън Берман. Последният случай е за бруталното убийство на негов съсед в Тексас, който е открит разчленен.

Самият бизнесмен е арестуван преди години и за кражба на сандвич и превързочни материали, въпреки че в онзи момент е държал в колата си 38 000 долара кеш.

Успява да убеди съда, че е действал при неизбежна самоотбрана и се разминава със затвора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase