Тодор Танев Снимка: архив, Булфото
fallback

Просветният министър Тодор Танев отрече да е подкрепял искането на лидера на ДПС Лютви Местан за задължително изучаване на турски език в училищата.

Oще по темата
Министърът настоя, че думите му са били интерпретирани неправилно, след като Юлиян Ангелов от ПФ го упрекна, че е застанал зад настояването на Местан.

„Това какво пишe невинаги съответства на истината, всеки един министър е попадал в такава ситуация, че думите му не са тълкувани ясно. Никога под никаква форма не съм говорил за задължително изучаване на турски език“, отсече Танев.

Гневът на Патриотите пък беше провокиран от интервю на министъра, в което той казва: "Трябва да мислим европейски и по въпроса с предложението на Лютви Местан майчиният език да се изучава задължително в училищата. Защото с чувство за малоценност не се прави модерна нация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Социално неравенство

преди 9 години

В училището на моето дете - немско училище "Ерих Кестнер" в Люлин, децата на по-богатите родители насаждат комплекси в нормалните деца. Децата демонстрират и парадират с възможности и висок стандарт, последен модел скъп телефон, повече от 100 лева джобни на ден! В същото време от училището не взимат каквито и да било мерки за ограничаването на подобни прояви, като повдигат рамене, че това било по вина на родителите и плод на тяхното възпитание. Добре де, но нали именно те са педагозите в случая и те прекарват най-много време с децата?

45

Анонимен

преди 9 години

С тез забрани, простите б*лгари се мислят за велики.

44

Анонимен

преди 9 години

Българите правят харакири с тез забрани.

fallback