Ивайло Калфин. Снимка: архив, Булфото
fallback

"Готов съм да съдействам с всичко необходимо за задълбочаване на сътрудничеството между българския и руския бизнес. Двете страни имат както традиции, така и добри възможности за създаване на нови партньорства в почти всички области“, коментира вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин на среща с президента на Руския съюз на индустриалците и предприемачите Александър Шохин.

Калфин заяви, че за България икономическите отношения с Русия са много важни. „Вярвам, че в кризата всяка възможност, която се предоставя на бизнеса, не бива да бъде изпускана. Убеден съм, че и за двете страни има много взаимноизгодни възможности" посочи вицепремиерът,

На срещата, която се състоя в рамките на работното посещение на министър Калфин в Москва, бяха обсъдени възможностите за двустранно сътрудничество, организиране на бизнес форуми, кръгли маси и конференции за обмен на идеи и добри практики във всички сфери на икономиката. Това се посочва в съобщение на министерството на труда и социалната политика, цитирано от БТА.

Дискутирани бяха и възможностите за обмен на опит и в областта на професионалните обучения и професионалната квалификация.

На срещата присъстваха още посланикът на България в Русия Бойко Коцев и от руска страна - Марина Московина, ръководител направление "Социално партньорство и професионална квалификация", Анатолий Дрантусов - директор на Центъра по международно сътрудничество.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

33.33

преди 9 години

Вижте колко ги тачат нашите управници в Москва? нямаше нито един руски министър. Каквото си постелеш на такова ще легнеш.

23

Анонимен

преди 9 години

Ами това се доказва лесно бе Калфин-На следващото заседание Бибитко налага вето на санкциите срещу Русия и готово.Гледаме си интересите .И не разрешавайте американски войски да се разполагат в България.Иначе става както казваше моя дядо-с едната ръка глади (гали) а с другата х---й вади

22

SD

преди 9 години

Брей -Сетила се Мара да се обара .

fallback