Снимка: bgonair.bg

Ситуацията, в която сега трябва да привличаме инвестиции, е сложна. Аз обаче съм човек, който идва от консултантския бранш, където основната задача е привличането на клиенти, посочи пред сутрешния блок на Bulgaria On Air Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ).

Още по темата
"Смея да твърдя, че към настоящия момент консултантската гилдия има претенциите да привлича много повече инвеститори, отколкото самата агенция. Ние, разбира се, имаме амбицията това да бъде поправено и затова ще въвлечем консултантите в наши инициативи. Ще постигнем това чрез определяне на големи приоритетни национални проекти, които ще ни дадат възможност да ги рекламираме и лобираме за тях в чужбина. По този начин могат да се привличат инвеститори в България – с конкретни проекти, които имат конкретни цели", отбеляза Янев.

На официална церемония в "София хотел Балкан" БАИ ще обяви носителите на наградите "Инвеститор на годината" 2015. Събитието се провежда за 9-ти пореден път, като тази година в конкурса участваха повече от 80 инвестиционни проекта. Ще бъдат раздадени награди в девет категории и три почетни грамоти за специален принос. Телевизия и радио Bulgaria On Air и Investor.bg са медийни партньори на събитието.

Наградите ще бъдат връчени лично от президента на България Росен Плевненелиев, вицепремиерите Меглена Кунева и Томислав Дончев, министрите Божидар Лукарски и Николина Ангелкова, председателят на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова и други.

"Аз като нов директор изключително много се вълнувам, тъй като това е не само основното събитие за нашата агенция, но е и първо официално представяне за мен като изпълнителен директор", коментира Стамен Янев.

Изпълнителният директор на БАИ припомни, че мисията на Агенцията е да насърчава инвестициите в България, да съдейства на българските и чуждестранни инвеститори във всички етапи при реализация на инвестиционните им проекти. Освен да прави проактивен маркетинг за привличане на нови инвеститори, БАИ има за цел да подпомага вече стартирали проекти, за да се гарантира успешното им развитие.

Четете още икономически новини в Investor.bg

Вижте цялото интервю със Стамен Янев на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase