Снимка: Reuters
fallback

Първата голяма сензация на Australian Open вече е факт. Това стана при жените. Една от скритите фаворитки за спечелването на трофея Ана Иванович отпадна още на старта, след като отстъпи на 141-ата в световната ранглиста чехкиня Луси Храдечка.

Сръбкинята загуби с 6:1, 3:6, 2:6.

В първия сет тя проби на три пъти сервис гейма на своята противничка и допусна един пробив, като по нищо не изглеждаше, че в следващите два сета срещата ще се развие по този начин.

Храдечка обаче стигна до аванс от 3:0 във втората част след пробив във втория гейм. Иванович съумя да изравни на 3:3, връщайки пробива, но нейната противничка я проби за 5:3 и след това си взе подаването, за да прати мача в трети сет.

Третият сет започна перфектно за чехкинята, която поведе с 2:1 гейма след пробив, който след това затвърди. Тя проби и за 5:2, а след това затвърди и втория пробив, за да се добере до успеха.

Симона Халеп пък започна турнира с убедителна победа с 6:3 6:2 над Карин Кнап от Италия.

Поставената под номер 27 в основната схема Светлана Кузнецова пък също напусна както Иванович рано турнира, след като бе победена от Каролин Гарсия, която стигна до успеха след 6:4, 6:2.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback