Снимка: Reuters
fallback

Ислямът е религията на света и мюсюлманите в Русия няма да позволят да бъдат използвани за дестабилизацията на страната. Това заяви президентът на Чечения Рамзан Кадиров на многохиляден митинг в Грозни в защита на ислямските ценности, предаде ТАСС.

По данни на руското МВР на митинга са се събрали над 800 000 души, съобщи РИА Новости.

Някои от участниците в митинга на площада пред кметството на Грозни държаха плакати с надписи като "Долу карикатурите на пророка Мохамед" и "Ислямът е религия на доброто и съзиданието".

Oще по темата

"Ние винаги сме били надеждни защитници на Русия! И днес сме в състояние да дадем достоен отпор на всички врагове на нашето отечество", каза Кадиров пред събралото се множество.

Той подчерта, че ислямът учи "да се живее в мир и съгласие с всички народи и с хората от всички религии". "Ние строго спазваме тези принципи, залегнали в свещения Коран и заветите на пратеника на Аллах", подчерта чеченският президент, който бе придружаван от своето семейство.

Пред митинга под наслов "Любов към пророка Мохамед" говори и епископът на Махачкала и Грозни Варлаам. Той каза, че Руската православна църква осъжда всички хора, които публикуват карикатури на пророка Мохамед. "Ние, представителите на всички епархии, казваме не на злото, което Западът се опитва да вкара между нашите религии", заяви християнският духовник.

След митинга на площада бе отслужена колективна молитва. Хората повтаряха след имама молитвите и славословията за пророка, съобщи ТАСС.
 

/БТА/

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 9 години

Русия е най-великата страна на планетата! В Русия всички раси и религии са равни! В Русия никога не е имало расизъм или робство!Освен това, за съжаление, в сравнение с Грозни София изглежда като ***!

46

м

преди 9 години

еврогейците сега съвсем ще клекнат

45

юбералес

преди 9 години

Потушаването на чипровското въстание и клането на чипровци (около 5000 души) през 1688г. е извършено от чеченците. С тях тогава сме били в една държава.

fallback