Шериф и Саид Куаши. Снимка: Reuters
fallback

Двамата братя Саид Куаши и Шериф Куаши, заподозрени като извършители на кървавото нападение срещу седмичника "Шарли ебдо", са били видени днес сутринта в Северна Франция, съобщи Франс прес, като се позовава на източници, близки до разследването.

Двамата били в сив автомобил Рено Клио и носели бойни оръжия.

Oще по темата

Собственикът на бензиностанция близо до град Вилер-Котре в департамента Ен "официално разпознал двамата мъже, заподозрени като извършители на атентата срещу "Шарли ебдо", посочил един от източниците.

Двамата били с маски, автомати калашников и гранатомети, заявил друг източник.

Както Dnes.bg писа, френската полиция публикува по-рано снимките на двамата заподозрени за нападението срещу редакцията на списание „Шарли ебдо“.

За издирване са обявени двамата братя Саид Куаши на 34 години и Шериф Куаши на 32 години.

Шериф Куаши вече е бил съден по обвинение в тероризъм през 2008 г. за помощ на бунтовниците в Ирак. Той е лежал година и половина в затвора, пише Би Би Си.

По предварителна информация нападателите може би са част от групировки, свързани с Ал Кайда и Ислямска държава, посочва ТАСС. По думите на очевидци терористите са крещели „Аллах Акбар“ и че са отишли „да отмъстят за унижението на пророка /Мохамед/“.

Третият заподозрян за нападението - 18-годишният Хамид Мурад, по данни на пресата се е предал на полицията и твърди, че не е причастен към престъплението. Негови приятели написаха в социалните мрежи, че Хамид Мурад е бил в училището си в момента на нападението. Официално арестът му не е потвърден.

По-рано днес беше съобщено, че в рамките на разследването на кървавото нападение срещу "Шарли ебдо", при което загинаха 12 души, са задържани седем души от обкръжението на двамата братя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Тракторист

преди 9 години

Представете си свят в който всеки фен ха "Хари Потър" започва да трепе наред заради карикатури с любимия му герой.

92

Анонимен

преди 9 години

136Ето представям си.И какво? Смяташ че ще взема Калашников и ще наказвам ли? Или ти така ще направиш?Малоумието ти не може да достигне то факта, че не всички хора харесват такива карикатури, но това не променя отношението им към убийците,

91

до зику 141

преди 9 години

ето го и поредния теоретик на конспирацията...*** народ - слаба държава

fallback