Снимка: Булфото, архив
fallback

Възрастна жена от Варна е била измамена с 40 000 лева, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Жената, която е на 92 години, е подала сигнал вчера, че неизвестно лице е позвънило на домашния й телефон, представило се е за лекар и казало, че синът й е пострадал при строително-ремонтни дейности и се нуждае от голяма сума пари за операция и поставяне на протеза на крак.

Пред църковен храм във Варна жената е предала 40 000 лева на непознат мъж.

Също вчера е подаден сигнал от 85-годишна жена от Варна, че неизвестно лице е позвънило на домашния й телефон, представило се е за куриер и е съобщило, че синът й трябва да получи важна пратка, за която да заплати определена сума.

Жената предава 4900 лева на непознат мъж пред дома си.

И по двата случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

баи Ганю

преди 9 години

Имало бол пари дало бабето.А на босия кво ще му вземеш?Цървулите ли?Както и от мене де.Едва оцелявам от месец до следващият тъи че всеки ден да ми звънят няма какво да дам освен осраните си долни ***.Прости и глупави хора колкото щеш в тази държава.Каквато държавата такива са и гражданите и.

16

анонимен

преди 9 години

40000 лв за 92 год жена са малко това е цял един живот лишения и мизерияза мен най големи престъпници са децата на тези старци които позволяват толкова пари да седържат в къщи от стар човек още повече че тел измами не са от вчера на мен ми се обаждатреват по телефона лошо им повръщат били в болница на въпроса ми какво ще правим сегазатварят телефона

15

той

преди 9 години

Това са БЕДНИТЕ пенсионери -всеки ден дават хилядарки от дюшека на измамници

fallback